Camaro ZL1 – Американецът, който е създаден да унищожава всичко на пистата…(+ВИДЕО)

Гръмко заглавие… нали? Camaro ZL1 го заслужава! Колата изглежда страхотно, това е най-злобното Камаро някога, но вярвате или не всяка форма в тази кола има своята функция. Най-много спрямо „обикновенното“ Камаро се отличават спойлера, предните сплитъри и ОГРОМНИТЕ въздуховоди. ЕДИНАДЕСЕТ интеркулера охлаждат цялата кола, за да сте сигурни, че на пистата никога няма да имате проблем, а спирачките са поверени отново на „брембо“ и са мего казано потресаващи. Впрочем, за да може цялата тази спирачна сила, а и силата на двигателя да се сложат на земята, колата заводско е обута с 285/30 предни и 305/30 задни гуми. И като казахме сила….

Camaro ZL1

Двигателя е шедьовър! 640 конски сили, 870Nm въртящ момент и всичко това от прекрасен американски V8. ГМ определено са поели в правилната посока, тъй като не просто предлагат избор на трансмисия, за разлика от други производители, гледаме вас АЛФА! Ами и може да си изберете между две перфектни такива – 6 степенна ‘ръчка’ и 10 степенен автомат. За да се завърши цялата опаковка, само ще вметнем, че колата е с перфектно балансирано шаси, невероятно ново окачване, което позволява едновременно стегнато, но и комфортно возене, а диференциала отново е с блокаж, но този път контролиран от компютър.
2017-chevrolet-camaro-zl1-sports-car-mo-design-1480x380-03
В случай, че се чудите ТОЧНО колко бърз е ЗЛ1 УСИЛЕТЕ звука и  изгледайте видеото на колегите от MotorTrend:

Бива камарото, а? Ако ви е харесало – харесайте нашата страница във фейсбук MotorWorld, където всеки ден ще ви предоставяме подобни материали!

Share.