BMW xDrive срещу Audi Quattro: Коя система е по-добра? (ВИДЕО)

Ауди куатро е легенда от свой калибър и близо 40 години доминира на пътя, а междувременно на сцената излиза нов претендент xDrive. Коя система е по-добра и защо?

Макар, че в днешно време почти всяко Ауди може да бъде куатро, не всички системи са едни и същи. В последно време марката бива подложена на голяма критика заради премахването на техния торсен диференциал и преминаването към нов електронно контролиран „Ultra quattro“, но дали тази промяна идва заради xDrive?

Повечето фенове на БМВ гледат лошо на системите за задвижване на четирите колела, но вярвате или не този тип автомобили на марката са много по-стари отколкото си мислите. Всъщност този тип система е перфектното решение за хората, които обичат чувството на задното предаване, но искат сигурността на 4х4.

Колегите от CarThrottle са направили перфектно видео, което не само обяснява разликата между различните видове куатро, но се задълбава и в точната механика на всяка от двете системи. След наличето на тази информация, всеки може да си направи извод сам за себе си коя система е по-добра.

 

За повече полезна информация относно колите харесайте страницата ни във фейсбук „MotorWorld

Share.