Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio е кола, в която ще се влюбите! + (ВИДЕО)

Alfa Romeo се завърна! Минаха доста години от последната наистина добра Алфа, но ето тя вече е факт! О, да Giulia Quadrifoglio е невероятна!

Алфа Ромео

Още преди няколко години се заговори за тази кола, като се очакваше да е поредната италианка върху платформа на Крайслер, но на някоя умна глава му е хрумнало да направят изцяло нова платформа с изцяло нов двигател и почти всичко да е уникално! Естествено, ще се направим, че V6 bi-turbo двигателя в никакъв случай не е Bi-turbo v8 на Ферари с 2 цилиндъра по-малко. Само ще вметнем, че Giulia ще се предлага и с 2.1 турбо дизел, както и с четири цилиндров турбо мотор с около 270 конски сили, но те не ни вълнуват. За жалост Алфа малко излъгаха, тъй като казаха, че колата ще се предлага само със шест степенна ръчна скоростна кутия, но в крайна сметка тя дойде с автоматик.

Guilia интериор

Агресия, стил, страст!

Това е Quadrifoglio.  Шасито е невероятно, тракшън контрола може да бъде изключен напълно, двигателя е истински шедьовър, а за да я държиш на лимита не се налага да си професионален шофьор. Окачването е невероятно с три режима на работа – dynmaic, natural и advanced. Споменахме ли, че колата има над 500 конски сили?А, всички знаем, че няма по-добре звучащ V-образен шестак от този на Алфа. 

Алфа Джюлиа
Винаги в този клас е имало М3 и всички останали, но сега… сега кралят е детрониран? Според нас М-ката е по-красивата кола, но ако погледнем динамичните характеристики и пистовите резултати Giulia е по-добра навсякъде!
Няма как да не вметнем, че това си остава Алфа. И не, не го казваме като нещо лошо! Тези коли просто си имат собствен характер! Почти няма кола, която при продължителни тестове да не покаже дефект или да не счупи нещо, освен това ако сте над 1,90 и над 90 килограма ще се наложи почти всеки път да си мърдате седалката за да излезете от колата, но на кой му пука?
Впрочем тук може да видите един доста задълбочен анализ от колегите MotorTrend – Alfa Quadrifoglio Срещу всички!

 

Ако статията ви е изкефила, харесайте MotorWorld във фейсбук, там всеки ден се публикуват подобни!

Share.