12 типа хора, които ще срещнете в университета

Университета е ключов етап от развитието на всеки млад човек. Независимо дали ще  преминете усърдно целия курс или просто ще купонясвате няколко години – ще се запознаете с много различни хора. Това е място, където всякакви чудаци от всички краища на страната или дори света могат да общуват и да видят нещата от различна гледна точка. Някои от тези гледни точки ще са доста по-малко мотивиращи и съвършени от други…

Типът „Баща ми е учил тук и работи това, затова съм посветен на нещо“

Този човек ще се разхожда из вътрешния двор на университета, търсейки статуя, издигната в чест на баща му. Традицията му повелява да превъзнася семейната професия в сферата на божественото и неосквернимото.

Типът „Само на 18 съм, но вече съм планирал всичко“

Трудно се разговаря с тези хора – може с часове да говори за плановете си за бъдещето, за училищата и курсовете, които е завършил, затова колко е мотивиран, как всичко вече е измислено и предначертано. Би ви казал и вероятната година на пенсионирането си, но ще се затрудни да отговори какво иска за обяд.

Типът, който някак все още е тук без да прави абсолютно нищо

Само се усмихва умно, след това си прави каквото си знае. Диплома пълна с тройки би му свършила чудесна работа, всичко над това е чист късмет.

Вечната резерва

По събирания и партита никога не забравя да изтъкне, че е в отбора, но не сте го виждали в нито една игра тази година.

Твърде ентусиазираният тип

Няма организация или група, в която този тип да не е взел участие. Инициативата винаги тръгва от него и би живял като студент до края на живота си.

Момичето, което винаги е недоволно

„Как може тя да направи такова нещо…“ и „ох, това“-„ох, онова“, оплакванията никога не свършват. Знае всичко за всеки, затова стой настрана и не я гледай в очите!

Манекенът

Всяка седмица гардеробът е обновен според последните тенденции. От спортно-елегантен стил за ежедневното дефилиране в университета до дизайнерските костюми на по-официалните събития. Не може да изпусне повод да намекне за усилията, вложени в съставянето на тоалета.

Досадният правораздавач

Винаги се меша и раздава акъл, независимо, че е на същата възраст и има същите правомощия. „Тук не се пуши“, „без купони“, „намали музиката“… репертоарът му е по-широк и от този на най-консервативните родители.

Типът, който винаги отлага за последния момент

Не всички си вършат работата съвсем на време, но този тип всеки ден се оплаква колко много страници има да пише за утре и те кара да го съжаляваш. Ще спорят с преподавателите и ще се пазарят за всяка минута, с която могат да забавят предаването на заданията си.

Типът „Трябва да опитам всичко“

„Искам да съм адвокат.“ След семестър и половина рязко сменя тематиката и решава, че изкуството е неговото призвание. През втората година вече е икономист, а след 6 месеца вече купува новите си учебници по японистика.

„Най-добрият ти приятел“

Още първите месеци след завършването пътищата ви ще се разделят и с времето контактите ви ще се разреждат. Фейсбук ще напомня за рождените дни, но след раждането на второто му дете ще се откажеш да го следиш и там.

„Пропилявам толкова много пари, за да уча тук. Ако работех 4 години щях да съм много по-напред. „

Ами, да. Това всъщност си ти.

Share.