10 невероятни факта за Арнолд Шварценегер

 1. Арнолд Шварценегер е роден през 1947 в малкото селище Тал, което се намира в Австрия, а бащиното му име е Алоис.
  Арнолд Алоис Шварценегер.
 2. Арнолд казва, че е започнал сериозните тренорвки в залата на 15 години, но официалния му уебсайт твърди, че е започнал на 14. Първоначално Арнолд е тренирал фурбол и треньора му го е въвел в залата за да изгради по-добра физика.. тогава той зарязва футбола.
 3. Консервативните родители на Арнолд много се опасявали, че Арнолд е гей или ще стане такъв, защото цялата му стена била в плакати на полуголи намазани с бебешко олио мъже.
 4. Арнолд бил до такава степен зарибен, че му се налагало да пътува до град Грац за да тренира в залата на бившия мистър Австрия Кърт Манрул. По това време масово фитнесите не работели през уикенда и на Арнолд му се налагало да влиза с взлом за да тренира.
  arnold-1
 5. След известно време Шварценегер забелязал, че горната част на тялото му се развива адски добре, но краката изоставали сериозно. Решението на проблема било просто.. винаги ходел с къси панталони за да му се подиграват на „пилешките крака“ и така получавал нужната мотивация да ги тренира постоянно.
 6. На 20 години печели титлата мистър Вселена и това го прави най-младия носител на престижната награда. На 23 години вече е мистър Олимпия, а впоследствие я печели още 6 пъти.
  arnold-2
 7. В началото на актьорската му кариера никой не искал да го наема. Всички смятали, че акцента му е смешен, а самият той прекалено странен за да стане звезда. Няколко години след това печели „Златен глобус“, а по-късно и звезда в „Холивудската алея на славата“
  arnold-3
 8. Легендарната фраза от „Терминатор 2“ „I will be back“ е трябвало да бъде „I will come back„, но Арнолд се объркал.
 9. Когато бил избран за гувернатор на Калифорния той отказал да получава заплата, а всички разходи за полети с частен самолет плащал сам.
 10. Арнолд отказал да участва продължения на хитовите филми „Командо“ и „Хищникът“ защото сметнал сценариите за тъпи.
  arnold-finalЕто и 30 скрити ползи от тренировките -> цък
Share.