Фиат 126 и двигател от пистов мотор Yamaha е очаквано добра комбинация!(ВИДЕО)

Ако имате късмета да видите Фиат 126 на пътя, вероятно ще предизвика усмивка. Било то заради визията му, звука при ускорение или просто заради размерите му. Когато този 126 е излезал от завода през 1989 е бил меко казано невзрачен, спринта от 0 до 100 му е коствал около 33 секунди, а това не е било далеч и от максималната му скорост, вероятно заради ‘масивният’ двигател с 24 конски сили. Фиата, който ще ви представим днес е малко по различен, той разполага с 1000 кубиков двигател от пистор мотор Yamaha FZR! 

фиат двигател ямаха

Мощността вече е 145 конски сили, а ускорението от 0 до 100 става за по-малко от 4, съответно максималната скорост е около 250 км/ч, но само ако имате достатъчно смелост. Е, не виждаме особен смисъл от такъв риск, но ускоряването до трицифрени скорости определено ще е забавно!
Почти всичко по колата е подменено и силно модифицирано, като например диференциала е от Toyota Celica GT4 . Едва ли някой от инженерите си е представял, че това, което проектира някога ще се движи с такава скорост.

 

Ако малкият Фиат ви е бил интересен харесайте страницата „MotorWorld“ във фейсбук! Там всеки ден ще намерите подобна интересна информация.

Ето и списък на 9-те най-добри (според нас) двигатели за последните 20 години! „ЦЪК“

 

 

Share.