Пич посещава всяка една страна в света и повярвайте, не е толкова лесно!

Има 197 страни в света и Джони Уард е посетил всяка една от тях. Това изобщо не е лесно, тъй като част от страните не позволяват ‘посетители’, а други са във военно положение.

Отнело е точно седем години на блогъра за да посети всяка една от тях, а Норвегия е последната дестинация от списъка му!
Защо Норвегия е оставена за последно? Защото според Джони това е най-приятелската и най-спокойната държава в света.

1-яшьшс,

Вярвате или не официално само той, Саша Грабов(фотограф) и Артемий Лебедев(тенисист) са успели да направят този подвиг, а да и Грахам Хюджес, който дори не е ползвал самолет!
Та сега малко повече за Джони Уард. Той не е богато разглезено хлапе, даже напротив, израснал е в бедно семейство само с един родител. През 2006 напуска Ирландия без пукната пара, а по случайност на съдбата попада в Корея където започва да преподава английски, впрочем прави същото и в Тайланд. По-късно в Австралия започва свой блог, а после още един и още един… и така докато натрупва състояние от над 1 млн паунда! Тогава се заражда и идеята да обиколи света….

4-Stati

Какво да ви кажа, малко съм пиян в момента.. изпих доста шампанско с приятели и роднини по случай завършването на моята задача

И все пак той споделя, че най-трудно му е било да влезне в Йемен и Саудитска Арабия:

В Саудитска Арабия не съществува нещо като виза за турист. Отне ми над 1000 паунда само за такси и документи, но най-накрая успях! А Йемен беше разкъсван от война, точно когато го посетих.  Опитах се да влезна в страната пет или шест пъти, но най-накрая успях! При това даже се запознах с внука на крал Сокотра, който всъщност подкупи някакви моряци и те ме вкараха в страната на кораб пълен с цимент.

3-statiq

Определено на Уард не му е било лесно, да не кажем, че е направо удивително през какво е преминал! Той споделя, че е бил над 20 пъти в болница, няколко пъти е чупил крайници, било е стреляно по него, а в Сомалия буквално е бил бомбардиран!

2-statiq

И все пак, изглежда всичко си е струвало! Какво ще кажете? Вие бихте ли предприели подобно пътуване? Ние лично бихме пътувало точно до ТУК.

Share.