Бил Гейтс е на път да стане първият трилионер в света

Според доклад на Оксфам е вероятно Бил Гейтс да се превърне в първия трилионер в света.

Предполага се, че това ще се случи в следващите 25 години поради непрекъснатия растеж на неговото богатство. По това време основателят на Microsoft ще е на 86 години.

Проучванията показват, че само осем от най-богатите милионера в света имат толкова пари, колкото 3,6 милиарда човека, които представляват по-бедната половина от цялото население.

Въпреки че се опитва да раздава парите си чрез фондации, състоянието на Бил е нараснало с близо 25 милиарда долара от както се е пенсионирал.

Изключително богатите хора като него се наслаждават на много добри лихви – от 11%, докато по-бедните страдат и стават още по-бедни.

Гейтс е роден в Сиатъл през 1955 г. и неговият интерес към компютърните технологии започва да го влече още на 13 годишна възраст. Той прекъсва следването си в Харвард само на втората година, но основава Microsoft с приятеля си Пол Алън.

Компанията се превръща в една от най-значимите в световен мащаб и монополът все още продължава.

Бил е в списъка на Forbes с най-богати хора от 1987 г. Титлата „най-богат в света“ му принадлежи от 1995 до 2007, после отново през 2009 и от 2014 до днес.

Неговата фондация е дарила повече от 44 милиарда долара от основаването си през 2000 г. Основните проблеми, към които е насочена фондацията са маларията, санитарният контрол в бедните страни, инфекциозните болести и семейното планиране.

И все пак… вижте колко пари е правил Пабло Ескобар в ‘добрите му’ месеци – ЦЪК

Share.