За хетеросексуалните жени и техните оргазми…

Ново проучване ни показва депресиращи резултати: хетеросексуалните жени изпитват най-малко удоволствие от интимните взаимоотношения с партньорите си.

В изследването, в което участват и няколко американски университета, са се включили 52 588 възрастни, които били разпитани за сексуалния си живот. 26 032 от тях били хетеросексуални мъже, 452 обратни  и 550 бисексуални мъже. При жените 24 102 се определят като хетеросексуални, 340 са лесбийки, а бисексуалните са 112.

Резултатите при мъжете не показват големи различия, но най-голям процент на удовлетворение има при хетеросексуалните: 95% твърдят, че „винаги или обичайно“ изпитват оргазъм по време на секс. При гейовете и бисексуалните процентите са съответно 89 и 88.

При нежния пол обаче резултатите били доста по-разнообразни. Най-висок е делът на задоволените жени при лесбийките – 86%, докато хетеросексуалните и бисексуалните процентите падат значително до 65 и 66.

Психолозите и сексуалните терапевти не са сигурни на какво се дължат тези амплитуди, но една много вероятна причина лесбийките да са удовлетворени е доброто разбиране на жената за стимулиране на клитора на нейната партньорка. Освен това при изцяло нежните двойки е по-типична смяната на ролите „задоволяващ-задоволяван“.

Повечето от доволните хетеро жени са обяснили, че не ги е срам да опитват нови неща, като анален секс например, да носят еротично бельо, да казват точно какво искат в леглото и да изразяват емоциите си открито пред партньора си.

Друг показател за задоволяването на дамите се оказва и оралният секс. Наред с по-продължителните сексуални сеанси и цялостното удовлетворение от връзката, получаването на орален секс е много важна предпоставка за достигането до оргазъм.

Като заключение можем да кажем, че проблемите с оргазма при жените изобщо не са страшни – ако имаш съмнения, говори открито с нея и я накарай да ти покаже какво точно желае – без да се срамува. Дори и всичко да е наред, какво лошо да опитате нещо ново и двамата да получавате дори още повече оргазми?

Share.