Това не е мираж! Хуакачина – оазисът насред нищото…

Хуакачина – не звучи особено познато, нали? Е, позволете да ви разкажем малко за това място, което иначе се намира на едно от най-сухите места на планетата земя – южната част на Перу..

Хуакачина залез

Магическото селище е изградено около мистична лагуна и е добре „укрепено“  от масивни дюни, дори се смята, че водата има лечебни свойства.
И като казахме мистично…

Хуакачина - вечер
Според учените оазисът е изграден от майката природа, но легендата гласи, че млада принцеса се е къпала там и един прекрасен ден е била забелязана от ловец. Естествено, като всяка свенлива принцеса тя избягала, оставяйки зад себе си „огромно петно вода“, а от движенията на наметалото й се образували дюните.
Хуакачина
Туризмът в района е добре познат още от 40-те години на миналият век, когато важните особи от Перу си правели екскрузии до „басейна“ за да се излекуват от дадени болести. В днешно време съвсем спокойно можеш да отидеш до малкото градче(има само 96 души регистрирани там) и да изпиеш една студена бира с потопени крака във водата.
Хуакачина
Няма как да не отбележим, че ако случайно ти стане скучно от прекрасната гледка, студената бира и приятния климат, винаги можеш да вземеш бъги или сандборд под наем и да се позабавляваш малко..
Сандборд

Абе, не е като слънчака ама айде..
И все пак си мислим, че винаги можете да заведете някоя мацка там, а ако искате малко съвети за срещите от порно звезда… „ЦЪК“

Share.