Най-скъпите коли в света!

Както всички знаем, колите не са евтино удоволствие, но вашата не може да се сравнява с тези легенди, които събират погледите на всички, чули рева на двигател V12. Ето класацията на 5-те най-скъпи автомобила, които законно можем да шофираме на пътя.

Pagani Huayra BC – $2.6 милиона

Този модел е кръстен на бога на ветровете от митологията на инките. „BC“ е по-лека и и още по-агресивна версия на и без това невероятния V12. Освен това притежава и няколко нови модификации, а тежи само малко повече от 1200 кг.

pagani-huayra-bc-rear-close

Bugatti Veyron Лимитирана серия Mansory Vivere – $3.4 милиона

Плакнещата очи външност на Veyron крие двигател с 1200 конски сили и развива впечатляващите 408 км/ч. Супер лекото тяло на автомобила е изградено от карбонови нишки за изключителна здравина.

2014 Bugatti Veyron 16-4 Mansory Vivere; top car design rating and specifications

Lykan Hypersport – $3.4 милиона

Тази иновация на автомобилостроенето има специално място в последния филм от поредицата Бързи и яростни, където за модела е отредена сцената с прелитане между небостъргачи в Дубай. Освен инкрустираните с диаманти фарове (можете да изберете и друг скъпоценен камък, ако диамантите не са по ваш вкус), получавате  и 3,7-литрово чудовище, което ускорява до 385 км/ч и от 0 до 100 за 2,8 сек. Красавицата всъщност е първата арабска супер кола и са произведени само 7 броя.
maxresdefault-lykan

Lamborghini Veneno – $4.5 милиона

Името на този легендарни бик означава „отрова“ на италиански. Само 2,9 сек за ускорение от 0 до 100 км/ч, а максималната скорост на автомобила с 6,5-литрово сърце е 355 км/ч. Всичко в него е проектирано да бъде възможно най-ефективно.
lambo-veneno

Koenigsegg CCXR Trevita– $4.8 милиона

Преди от Koenigsegg да разработят покритието, което придава на карбоновите нишки бял цвят с диамантен блясък, колите се предлагали само с традиционния черен.  Поради изключително дългия и сложен процес на изработване, са били произведени само 2 броя Trevita. Под капака моделът разполага с 1018 конски сили и развива 100 км/ч за 2,9 сек.

koenigsegg

15 неща, които не знаехте за Ламборгини

 

Share.