13 изключително силни мъжки цитата, предадени ни от български автори!

Всичко омръзва. И най-голямото щастие, и най-силната мъка. Трябва нещо да се промени, трябва да се премине от вехтата власт на едно чувство към новата, свежата и по-силна власт на друго чувство. Тая необходимост не иде от съображенията на разума, а от естествения стремеж на мъжа да се развива в някаква нова посока.
Георги Марков

Никога не ги карай да те обичат, дете мое. Настоявай да те оставят. И знай, че този, който устои и остане, те обича истински.
Димитър Талев

Хубавите неща рано или късно ще се случат. Историята на човечеството не познава безкрайни кризи. Има упадък, има стагнация, а после следва възходът. Това са обективни закони
Джоко Росич

Достойнството. Някога тая дума е обяснявала всичко, даже бездумието.Но сега става все по -евтина и по-евтина. Мнозина я смятат за наивност, за незряло мислене, за робуване на химери. А всъщност, това е, може би, костната система на човешката нравственост.
Павел Вежинов

Обичам да я гледам, когато се събужда. Започваш да разбираш, че си истински влюбен, когато искаш да се събудиш до някого по-силно, отколкото да заспивате заедно.
Захари Карабашлиев

Трудните уроци са по-мъдри и по-благодарни за човека от лесните – това сам съм го изпитал и го зная от опит. Лесният урок се усвоява с леснина и от него почти нищо не научавате. Трудният урок иска много пот, но пък като усвоите урока, за цял живот ще ви държи влага.
Йордан Радичков

Тя и да иска, не може да бъде друга. Тя е момиче със сърце, такива изобщо престанаха да се раждат.
Павел Вежинов

Не я бе виждал отдавна, а не можеше да я забрави. Имаше едно кътче в неговото сърце, заето от нея и той не можеше да я прогони от там… Едно кътче, но то владееше цялото му същество.
Димитър Талев

От днес съм решил да не слушам вече никого, разбра ли? Ще правя това, което душата и натурата ми искат. Може и да е погрешно, но майната му!
Светът си живее. Жените са хубави, виното е чудесно, градът мирише на пържоли, а сред него се лутам аз като идиот. Дай ми ти сега още половин кило и ми опечи една свинска пържола. Искам да стана най-после човек — човекът е съчетание от грешки.
Елин Пелин

Варадине, запомни от дяда си три неща, предай ги и ти на внуците си, това да остане от мен на таз земя – стига ми. И тъй- не осъмвай, където си замръкнал, не умирай, дето си се родил, не пускай корени – не си дърво – за мъж и вятър няма граници. Угаждай на душичката си, каже ли -дай вино – дай и; каже ли – дай маслинка – дай и, не я насилвай, но не и ли даваш – въздържаността е вредна като прекаляването. И накрая – с политика и развалени жени си нямай работа, развалата е заразителна, простаците са непобедими.
Стефан Цанев

Безразсъдна смелост проявяват самодоказващите се страхливци.
Венцеслав Константинов

Животът е огън. Може да е буен или едва да тлее, но додето е живот, той е огън. И ако първите ти срещи с огъня се свежда до изгаряния, нищо чудно докрай да се дърпаш в страни и така да си умреш, без да разбереш, че огънят не само гори, а може и да топли!
Богомил Райнов

Днес всичко се е юрнало нанякъде. Като ми кажат „Ще ходя в Германия или Швеция“, питам „Що?“. Отговарят „Щото там е хубаво“. Чакайте, бе хора! Там не е било вечно хубаво, направили са си го. Което ще рече „Абе, копелета, дайте да запретнем ръкави, и при нас ще стане хубаво“.
Джоко Росич

 

 

Share.