Малко известни факти за сутиенa и как да разпознаеш „заблудата“! /коментар/

Преди да кажете „Пичове, това не е ли страница за мъже“?, само ще вметнем, че трябва да опознаеш врага! Освен това, кой би предположил, че сутиена е смъртоносен? (Не, заглеждането в яка мацка и блъскането в стълб заради това, не се брои!)

  1. Сутиенът е измислен в древна Гърция

Това велико изобретение буквално е по-старо от римският колизеум. Първите сутиени били просто ленти от вълна или лен, които се усуквали около гръдния кош на жената и се завръзвали на гърба. Не звучи като нещо особено гениално, но давало добра опора и осигурявало удобство за много жени. Същинският сутиен не бил изобретен до 1500-те, когато корсетите започнали да се налагат като задължителна част от облеклото на всяка високопоставена дама. Докато в Гърция платовете били носени от почти всички за удобство, корсетите станали важна част от показването на социален статус. Не сме крайно учудени, че гърците са нямали нищо против, да не гледат голи жени…

Гърция сутиен

  1. Изгарянето на сутиени през 60-те е мит

През 60-те поп и хипи културата дали началото на много феминистки движения, но нито едно от тях не е включвало символично изгаряне на бельо. Линдзи Желдър, репортерка на Ню Йорк Поуст, през 1992 г. лично признала, че е поукрасила историите си за проявите на феминистките. По нейно време било много популярно да се палят документи за самоличност от Виетнамската война в знак на протест. Репортерката се надявала, че мъжката аудитория и медиите ще обърнат повече внимание на феминистките й статии, ако и те включват символично изгаряне на омразен предмет. След „символичното“ изгаряне, имало ли е снимки на въпросните дами? За едни приятели питаме…
Изгаряне на сутиени

  1. Сутиените карат гърдите да увисват

Повечето жени (дори и не-чак-толкова надарените) носят сутиени, защото им се казва, че те ще предотвратят увисването, ще осигуряват стабилност и ще облекчават гърба. Но от 1997 г. насам един учен (Жан-Денис Руилон, който работи мечтаната работа на всяко 14-годишно момче) измерва и оценява състоянието на гърди, които са били „носени“ в сутиен дълго време или обратното. От неговото проучване става ясно, че зърната на неподдържаните от сутиени гърди се повдигат с четвърт инч всяка година, докато жените, които винаги носят стягащо бельо са по-склонни към увисване. Това обаче важи само до 30-тата годишнина. След това процесът е неизбежен, независимо от бельото. Или иначе казано, дами… сваляйте сутиените по-често!
insta-macki-20ti

  1. Има случаи на хора, убити от сутиени

Всъщност дори двама. По време на гръмотевична буря в Лондон през 1999 г. банелите (металните пръчки в долната част на чашката на сутиена) в бельото на две жени изиграли ролята на кондуктор на електричеството от наблизо ударила мълния. И двете починали на място. Ето, още една причина уважаеми дами, сваляйте сутиените по-често!

Сутиен убиец

  1. Хауърд Хюз изобретил пуш-ъп сутиена

Хюз определено знаел какво искат зрителите и почитателите на холивудското изкуство. През 1943 г. за филма му The Outlaw Хауърд вече бил избрал добре оформената актриса Джейн Ръсел, но искал да направи така, че балконът й да е звездата на филма. За съжаление, като мъж, той не е предвидил в плановете си комфорта на това крайно повдигащо бельо. Актрисата не е могла да издържи с него повече от пет минути наведнъж. Хауърд, не сме сигурни дали трябва да те обичаме или да те мразим.. носиш толкова щастие и разочарование след това.. мамка му!/ как да разпознаеш жена с такъв сутиен – в края на статията/
Хауърд Хъгес

  1. Victoria`s Secret е била създадена за мъже

Може би най-известната марка за луксозно дамско бельо започва историята си с мъжка мода. В средата на 70-те основателят на марката Рой Реймънд искал да купи секси тоалет за приятелката си (необичаен подарък за това време), но в магазина, в който отишъл, за малко не извикали полиция, мислейки го за извратеняк. Реймънд толкова се вбесил, че отворил свой магазин за бельо, където мъжете могли да купуват еротични, но стилни подаръци за половинките си без да бъдат смятани за изроди. Идеята му била добра, но през 80-те бил пред фалит, продал марката си и новите собственици я насочили обратно към женската аудитория. Реймънд се самоубил, разорен и отчаян, след като гледал как неговото скромно творение се превръща в бизнес за милиони долари.
Е, няма как да се сърдим, че са се развили така нещата.. погледнете ги само!
Викторияс Сикрет

  1. Сутиен за защита от куршуми

Имелда Маркос е съпруга на Фердинанд Маркос, диктатор на Филипините, и като такава хвърляла стотици хиляди долари за дрехи и обувки, докато народът й гладува. След свалянето на съпруга й от власт, тя избягала в чужбина, оставяйки след себе си над 3000 чифта обувки. Но може би най-интересното, което е оставила, са нейните бронирани сутиени. Самата Имелда била параноична, когато ставало въпрос за наемни убийци и изненадващи атаки, което я карало винаги да носи допълнителна защита под дрехите си. А, дали господин Маркос е имал бронирани боксерки?
Брониран сутиен

  1. Сутиените са много по-скъпи, отколкото предполагате

Въпреки че този вид бельо е сравнително издръжлив и повечето жени не си купуват повече 2-3 сутиена годишно, тази индустрия струва 16 милиарда долара годишно. Не забравяйте, че някъде там има жена, която носи сутиен, който струва повече от колата, а може би дори апартамента ви! Кому е нужно?
Диамантен сутиен

  1. Първата световна прави сутиените популярни

През първите десетилетия на ХХ век корсетите били най-употребяваното женско бельо. Събитието, което накарало жените масово да преминат към употребата на сутиени било Първата световна война. За направата на корсет отива много тел. Когато Щатите се включили във войната през 1917 г., военните имали нужда от всичкия наличен метал. Затова и всички накарали жените да спрат да носят корсети. Големите производители започнали да произвеждат далеч по-икономичните сутиени и скоро те станали част от гардероба на всяка жена.
Според нас военните са имали нужда и от други работи, а сутиените се свалят по-бързо и по-лесно…
Сутиен поп арт

  1. Изобретателката на модерния сутиен е била прецакана от съпруга си

Първите сутиени, които заместили корсетите, позволили на жените да дишат и да се движат свободно, да танцуват и дори да работят (колежката е пропуснала събличат и „спортуват“). Първият патент за сутиен е на името на Карес Кросби от 1914 г. в САЩ. След като й писнало да носи неудобните си корсети, тя накарала домашната си прислужница да й помогне да зашият две парчета плат и да ги свържат с панделка. Съвсем скоро приятелките й започнали да правят поръчки и така се зародил нов бизнес. За нещасие съпругът на Кросби я накарал да продаде патента си за смешните 1500 долара. Пазил си е жената човекът, нали ако почне да прави повече пари от него, ще избяга?/особено през 1914/
Кариис
* Как да разпознаем зрителната измама? Или иначе казано – има ли цици, няма ли?
Ок, да се застраховаме.. ако е прекалено ‘добра в играта’ и използва и грим, няма как да разберете.. толкова са напреднали женските „измами“! Но има няколко ясни ‘белега’, които ще спестят разочарованието, ако сте фен на големите гърди:

сутиен
Без сутиен                              Със Сутиен                           Зрителна измама!

 

Както виждате(особено при дамите над 30, гравитацията си казва думата) има огромна разлика! Макар и да седи изключително примамливо за окото, извивките на №3 опеделено на са естествени.
Като още един аргумент, /до който стигнахме след хиляди часове прекарани в гледане на женски гърди/ можем да добавим, че този тип сутиени оставят „празна дупка“ в крайщата на сутиена и изглежда като зле напасната броня на автомобил!
И за финал, няма как да са естествени и да имат перфектна кръгла форма, че и повдигнати.. само казваме!
п.с. Винаги може да я помолите да остане със сутиен. Е, може малко да се разсърди..

За приликата между жените и котките – „ЦЪК“

Share.