В Китай плащат по $32 000 на година за търсачи на порно!

Още през 2014 г. Китай обяви война на интернет порнографията. Кампанията им има за цел да затваря сайтове и социални мрежи, съдържащи каквито и да било неща, които биха могли да намекват за секс.

Онлайн компании, които участват в пречистването на интернет, наемат търсачи на порно, чието задължение е само и единствено да се ровят в интернет за всякакви снимки на хора, правещи секс, или просто жени по бански.

Заплатата стига до $32 000 годишно и хиляди хора кандидатстват, но далеч не е толкова забавно, колкото човек би помислил.

Работата на тези търсачи не е гледане на снимки и клипове с еротична тематика, а определяне дали китайското правителство би одобрило такава снимка или видео. „Всичко, за което мисля, докато следя съдържанието е дали то отговаря на стандартите, поставени от закона. Хората си мислят, че просто гледам порно, но не е така. Понякога ми се повдига.“ – споделя полицай, работещ на длъжността.

Дори анимационна героиня с прекалено къси панталонки се счита за твърде пикантно съдържание за китайската мрежа, която вече забрани сайтове като Facebook, Youtube и Twitter.

Кампанията на правителството вече е забранила над 110 сайта и принудително е спряла приблизително 3 300 акаунти в социални мрежи. На сайтове с неприлично съдържание се налагат огромни глоби, а хора, обвинени в публикуване на порнография могат да бъдат осъдени на до 3 години затвор. Всеки изкарал повече от $40 000 от бизнес, свързан с порнографията, би лежал в затвора с доживотна присъда.

Компанията Sina Weibo (китайска версия на Twitter) е с най-голяма глоба досега – лишаване от права за разпространение на аудиовизуално съдържание и сумата от $815 038.

Ограниченията не се спират само върху снимките – думи и сексуални изрази като „прелъстителка“ или „мечтания любовник“ също са подсъдими.

Статии с такова съдържание са отнесени като „опасни за здравето и психиката на средната класа и застрашаващи публичния морал“.

И като си говорим за спорно ето как може да забиете порно звезда – „Цък“

Share.