Как да излезем от „Friend zone“ и как да не станем „просто приятели“

Винаги започва по един и същ начин… запознаваш се с готино момиче, излизате заедно, говорите си постоянно, забавлявате се и неусетно си попаднал във „Friend zone“. Да, точно така, вече сте просто приятели и рано или късно ще каже, че те ‘обича като брат’, ‘не иска да развалите приятелството си’ или ‘нека си останем просто приятели’. Защо се случва това? Всичко вървеше толкова добре…

Най-вероятно не си предприел нищо.
Пичове, в повечето случай става точно това! Чакате подходящ момент, чакате, чакате.. и хоп! Падате в капана на „приятелството“. За да избегнете това просто предприемете нещо, при това бързо. До трета среща не направите ли първата крачка – нещата отиват към крах. Щом е на среща с теб и си прекарвате добре, няма какво да чакаш…
Желязото се кове докато е горещо.

Научи се да говориш. Научи се да флиртуваш.
Добре, това отново е често срещана грешка: Запознавате се във фейса, пишете си цяла нощ, излизате на среща… и никога повече не си пишете, да не говорим за втора среща. Защо? Много по-лесно е да говориш и флиртуваш в интернет пространството.  Ако маниерите ти, начина на говорене и като цяло държанието ти нямат нищо общо с това, което си бил в нета – лошо. Разочарованието е също толкова голямо, колкото ако тя на снимки е перфектна, а на живо… не толкова.
Можеш да избегнеш този провал с няколко прости и лесни метода – Задавай много въпроси, нека тя да говори. Не казвай много за себе си, бъди мистериозен, но не темерут. Шегувай се със себе си. Бъди уверен.

Нямаш идея какво и как да правиш на среща.
Придържай се към простите неща. Няма нужда първата среща да бъде романтична вечеря, залез, музика или кино. Разходете се, говорете, смейте се. Обича животните? – Зоопарка е идеален избор. Разходка в парка/планината в приятно време винаги е победа. Защо не и някой фестивал?
Има ли втора среща – почти ти е в кърпа вързана. Тук вече трябва да си по напорист, първоначално да я докосваш небрежно(прегърни я като се видите, но не я хващай за задника.. само казваме), а при първи удобен момент – действай. За втора/трета среща изборите са далеч повече, плаж, басейн, кино, бар( не прекалено шумен), билярд, че дори и просто разходка с колата през нощта.
Ето и предложения за среща от Таша Рейн „ЦЪК“

Външен вид и маниери.
Който каквото и да говори, външният вид и маниерите изграждат „сделката“. Бъди спретнат и чист, а дъвките са задължителни, особено ако излизате да ядете или си пушач, а тя не. Спортувай, това ще помогне. Не бъди стеснителен, но и не прекалявай с любезностите, ако тя иска да разделите сметката – съгласи се. 
И винаги, ама винаги бъди с чисти обувки, повярвай, това прави огромно впечатление.

Ако вече с мацката сте приятели…
То тогава я покани на среща, кажи й какво мислиш по-въпроса, не се пускай по течението. Не те харесва и те иска само като приятел? Добре, не идва краят на света. Използвай това преимущество да ти дава съвети за други мацки, а защо да не ти помогне и да забиеш нещо? Впрочем, ако е от онзи тип момичета, които хем не те искат, но и не искат ти да имаш друга.. просто бягай далеч. Не си струва.

Share.