Дните на Golf GTi са преброени…

Живеем в ужасни времена и електрическите автомобили ни отнемат всичко, което обичаме! И макар да не сме най-големите фенове на VW Golf GTi, няма как да не отбележим, че той оставя огромна следва върху автомобилостроенето…

Така ще изглеждат новата серия хечбеци от volkswagen. Да, всички те ще бъдат изцяло електрически и без грам бензинова душа в тях. Явно „Дизелгейт“ е взел своите жертви. Фирмата ще направи почти цялостна ревизия на сегмента и голф/поло ГТи влизат в списъка с губещите.

 

Кристиан Сегнер, вицепрезидент на ‘продуктова линия G4-E mobility’ към фолксваген казва:

Днес сме много доволни от това, което имаме, а именно голяма гама от автомобили с различно представяне на пътя. С новата програма
e-mobility искаме да пресъздадем този успех. Ако всичко върви много,много добре можем да пробваме с по-рационални неща като автомобил със задвижване на всички колела или повече мощност.

 

Като всяка голяма компания и vw разполага с шеф на маркетинг отдела, той се казва Юрген Стакманн. Г-н Стакманн също намеква за това какво следва:

Формулата на ГТи ще се промени, тя по никакъв начин няма да остане същата формула, която ни доведе дотук. Но ако искате забавна, практична кола, която може да ви вдигне адреналина, то тогава ще оцените новата ни електрическа гама.

Технологиите ни позволяват много и тази технология ще може да постигне нашите очаквания с лекота, а защо не дори със система за задвижване на всички колела?

Смело изказване Юрген, но дали това искат феновете на марката? И по-точно феновете на GTi? Това времето ще покаже…

vw Golf gti

Share.