Вярно ли е, че „Веднъж изневерила, пак ще изневери“?

Научни изследвания показват вероятността кръшкащите пак да повторят грешката си.

Според най-ново проучване имаш основание да се съмняваш в някого, за когото знаеш, че е изневерявал преди. Изследователите се допитали до двойки с дълги връзки за техните истории с прелюбодействие.

Сред хората, които са изневерявали в предишни връзки, 30% са кръшнали и на настоящите си партньори. Не е малко в сравнение само с 13%, които са останали верни поне на бившите си. Това наблюдение е валидно и за мъжете, и за жените.

„След като веднъж изневериш, вече не ти се струва чак толкова голяма работа“- обяснява Франк Датилио, психиатър.

Но това далеч не означава, че неверникът ще продължи да прелюбодейства: цели 70% от кръшкачите не са изневерили на сегашните си половинки.

Въпросът е как да разпознаем дали човекът срещу нас е кръшкач? Доктор Датилио съветва да говорим за партньора си за изневерите. Ако половинката ти не иска да обсъжда темата и те кара да се чувстваш неудобно, че си попитал, значи може би имаш повод за притеснение – най-вероятно тя не цени вярността чак толкова. Но ако гаджето си признава за всички постъпки, осъзнава, че е било грешка, видимо съжалява и се обвинява за случилото се няма причина да не се довериш отново.

Като си говорим за изневери.. ето и какво става като ви хванат… „цък“

Share.