Как да участваш в Олимпиада… Бирена Олимпиада.

Освен ако не си тренирал през почти целия си живот и не си се посветил изцяло на спорта, най-вероятно няма да участваш на Олимпиада. Но ето една разновидност на Игрите, в която можеш да бъдеш шампион, компенсирайки за спортните си несъвършенства с огромни количества пивка бира.

Бирената Олимпиада е може би най-свещеното спортно събитие, а това са основните правила, които всеки себеуважаващ себе си спортист трябва да знае:

Всички отбори трябва да имат равен брой играчи, най-малко 4, най-много 6. Отборите трябва да са най-малко 4, но може и да са много повече. Добре е във всеки отбор да има равен брой момичета, за да няма неравенство, но поне едно е задължително.

Всеки играч трябва да разполага с 15-20 кена бира. Имайте предвид, че ако останете без бира посредата на играта, играчът е дисквалифициран и отборът ще загуби точки, затова се презапасете!

Точките се раздават спрямо броя на отборите – последният отбор получава една точка, а ако отборите са 6, първо място са 6 точки.

Добре е всеки отбор да има свой цвят или страна, за да няма объркване.

Дисциплини:

Обемно пиене

Прекрасен начин за откриване на Игрите, защото всички участват и се напиват много бързо.

Всеки отбор получава по една голяма кофа. В кофата се изсипват толкова кена бира, колкото участника участват във всеки отбор.

Хронометъра започва да отброява, когато първият започва да пие, и спира тогава, когато и последният от отбора е изпил своя дял. Точки се отнемат, ако се разсипе безценна бира.

Печели тимът с най-добро време.

Бирен понг

Участват по двама от всеки отбор.

Играе се с 21 чаши (подредени в редове: 6-5-4-3-2-1)

По един изстрел на рунд от играч. Ако и двамата играчи уцелят, отново са на ход.  

При успешна стрелба с топчето, опонентът трябва да изпие чашата.

Ако играч блъсне и разсипе една или повече от собствените си чаши по време на стрелба, трябва да изпие съответния брой чаши и докато го прави, опонента има право да стреля.

Печели тимът, който пръв накара опонентите да изпият всички чаши.

Щафета\Body shot

Участват по четирима от отбор, задължително едно момиче. Един участник държи бирената фуния, с която ще изсипе един кен в устата на първият състезател. След успешното изпиване (без разливане) на кена, участникът спринтира поне 10 метра, където предава щафетата на вторият състезател, който след още 10 метра спринт изпива шот текила от пъпа на момичето. По корема й се поръсва сол, а в устата си мацката трябва да държи резен лимон. След като консумира текилата, солта и лимона, вторият състезател се връща възможно най-бързо до мястото, от където са стартирали, тоест където е участникът с фунията. Най-доброто време печели.

Обръщане на чаши

Тъй като вече всички са доста почерпени, това се превръща в супер забавна игра. Участват всички състезатели.

Играчът застава облегнат на лакти на маса, така че кръста му да е приблизително в хоризонтално положение. Празна (пластмасова) чаша се поставя на кръста\дупето и целта е играчът да успее да обърне чашата с дъното нагоре, като съумее да я задържи стабилна върху себе си. Тук няма наказателни точки.

В случай на равенство:

Отборите, които са с равен брой точки… ами, надпиват се с бира. Отборът с повече изпити бири за уточненото време печели!

Share.